fbp
WeirdKaya BM

“Tak Manis Sangat, Biasa Je!” – Orked D’ Churros Tampil Dengan Rasa Berbeza?

Rangup bersama sos pekat manis memang memukau!

Churros adalah sejenis snek pastri yang digoreng sehingga ranggup dan dihidangkan bersama coklat. Dikatakan snek ini berasal dari Sepanyol dan cukup terkenal di negara-negara Eropah.

- Advertisements -

Proses pembuatan churros tidak terlalu rumit. Doh yang telah diuli akan dimasukkan ke dalam piping bag dan akan digunting sekata dalam anggaran 2 inci sebelum digoreng.

- Advertisements -
@ezlokal.food Sedappp makan churros panas panas time musim hujan ni !! #churros #bandarputeriklang #foodexploration #ezlokalmakan #tiktokmalaysia #viralfood #minumpetang #wajibcuba #shahalam #klang #fyp ♬ penjaga hati – Nadhif Basalamah

Orked D’Churros! Berlokasi di Bandar Putera, Klang gerai ini sentiasa dipenuhi dengan pelanggannya.

Churros Strawberry! Menu wajib cuba ini amat sesuai buat mereka yang suka akan rasa manis yang berlemak dan tidak terlalu pekat.

- Advertisements -

Churros Caramel pula sedikit berbeza. Jangan terkejut apabila menikmati churros ini terdapat rasa lemak-lemak masin namun ia masih lagi enak dan boleh dimakan.

Churros Coklat! Tekstur rasa coklat yang premium memang betul-betul puas hati. Rasa manis yang seimbang dan sangat sempurna, dicicah bersama churros yang begitu crispy.

Menelusuri ke ruangan komen, warganet memuji keenakan Orked D’Churros dan meninggalkan komen yang positif terhadap gerai terbabit.


We are hiring writers!
We are hiring writers!